Ayrıca dış gebeliğin önlenebilmesi için neler yapılabileceği hakkında da bilgi vereceğiz. Eğer siz de dış gebelik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin!
Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız veya şüpheleniyorsanız, hemen bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Erken teşhis, dış gebeliğin ciddi komplikasyonlara yol açmadan tedavi edilmesini sağlayabilir.
Dış gebelik, birçok kadının yaşayabileceği bir durumdur. Bu durum, gebelik sırasında döllenmiş yumurtanın rahim yerine fallop tüplerinde veya başka bir yerde gelişmesi anlamına gelir.
five+2 hafta gebeliğim var doktor başta sağlıksız iç gebelik deyip kürtaja aldı iki gün sonra dış gebelik deyip yatırdı iki doz iğne yapıldı ama beta hala yükseliyor ne yapılması gerekir
Dış gebelik yaşayanlar karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı gibi dış gebelik belirtileri yaşayabilirler. Bu belirtileri yaşayan kadınların durumun farkında olmaları herhangi birini yaşarlarsa hemen tıbbi propertyım almaları önemlidir.
Kalem Bebek ekibi olarak bu yazımızda, “tüp bebekte dış gebelik olurmu?” konusu hakkında en çOkay merak edilen sorulardan olan dış gebelik nedir, tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik belirtileri nelerdir ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik neden olur soruları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık.
Aşağıdakiler dahil olmak üzere ektopik gebelik belirtileri veya semptomlarınız varsa acil tıbbi propertyım alın:
Dış gebelik, bir yumurtanın rahme yolculuğu sırasında fallop tüpünde sıkışması veya karın boşluğuna atılmasıyla oluşur.
Kadınlarda Kısırlık Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi Kısırlık Nedir?Kısırlık, en az bir yıl boyunca sık ve korunmasız hamile kalma amaçlı cinsel ilişkiye… Detaylı Bilgi
Cinsel partnerin kondom kullanması STI kapma riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Sigaranın ektopik gebelik Detaylı Bilgi Burada riskini artırdığı bilindiğinden, sigarayı bırakmak, sağlıklı bir kilo ve diyet sürdürmek de dış gebelik riskini azaltabilen faktörlerdendir.
Acil cerrahi girişim ciddi kan kaybına neden olan şOkay veya pre-şok durumlarındaki hastaların ya da laparoskopik aletlerin hazırlanmasına zaman yetmeyecek durumlarda gereklidir. Bu sebeple menstrüasyonun geciktiği durumlarda hemen doktora başvurulmalıdır. Bu sayede erken teşhis edilen dış gebelik kadın ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Gebelik esnasında bulaştığında, bebeğin gelişimini bozan ve sakatlığa neden olabilecek bazı enfeksiyonlar vardır. Bunlar bazı kan testleri yapılarak araştırılır. Bu hastalıklara karşı bağışıklığı olmayan kadınlara gebelik öncesi aşı uygulanır. Geç ve güç gebe kalan hastalara gebeliği kolaylaştıracak ve yumurtlama zamanını belirleyecek önerilerde bulunulur.
Sağlıklı hamileliklerde kese oluşumu gereklidir. Embriyonun gelişimi ve sağlığı açısından bu kese şarttır. Dış gebeliklerde kese durumuna pek rastlanılmamaktadır. Ancak çok ender durumlarda dış gebelikte rahim dışında kese oluşumu görülmektedir.
Bu değerlerin yaşla birlikte değişebileceğini unutmamak önemlidir. Sonuçta dış gebelik geçirilmesi kesinlikle bir daha hamile kalamayacağınız anlamına gelmez ve büyük olasılıkla tekrar hamile kalabilirsiniz.